Reviews

affiche lokaal literatuurfestival

Radio Zuidrand (Steven Mostmans) over ondersteuning bij het lokale literatuurfestival 

Het idee kwam er,  toen duidelijk werd dat de jaarlijkse boekenbeurs in het bouwcentrum, vorig jaar,  enkel virtueel kon doorgaan wegens de Coronacrisis. Wij zochten en vonden bij Inge de ideale persoon die ons met heel wat schitterende lokale schrijvers in contact bracht. En niet enkel dat. Inge zorgde ook voor de afspraken en de tijdlimiet op de dag zelf op onze radio. Iedereen werd door haar op een correcte manier ingelicht om hoe laat en waar de schrijvers verwacht werden.

Ook op de dag zelf was Inge een hele dag aanwezig om deze mensen op een toffe manier te ontvangen en wegwijs te maken hoe alles zou verlopen. Kortom de juiste persoon op de goede plaats als je hulp nodig hebt om een geweldig initiatief in elkaar te steken.

Dank u Inge voor je geweldige medewerking tijdens de lokale boekenbeurs bij regioradio Zuidrand. Dit is heel zeker voor herhaling vatbaar. En ook dan hopen wij dat je erbij kan zijn voor je vakkundige hulp.

 

Boeken van Anya van der Gracht

Anya Van der Gracht , redacteur, schrijfcoach en auteur van waargebeurde verhalen

Als beginnend auteur in de spotlight komen, is een klus die bijna niet te overzien is. Eigenlijk is het niet eens mogelijk om dat zonder hulp voor elkaar te krijgen. Bekende schrijvers nemen over het algemeen niet de moeite om je een steuntje in de rug te geven. Ze hebben er geen tijd voor en wellicht zijn er een aantal bang voor concurrentie. De waarheid zal niet boven tafel komen.

Om zelf een treffend persbericht te schrijven, valt vies tegen. Dan komt er nog eens bij kijken dat je jezelf probeert aan te prijzen bij de Nederlandse en/of Vlaamse pers. Dat komt niet professioneel over, hoe goed en mooi je jouw persbericht ook maakt.
Een netwerk opbouwen op social media is een mogelijkheid om wat meer bekendheid te krijgen. Ook dat is een strijd die voor velen al verloren is voordat hij begonnen is. We weten allemaal dat lezers het niet prettig vinden wanneer auteurs hun eigen boeken aanprijzen. De alsmaar toenemende stroom aan vertaalde boeken is niet meer bij te houden. Grote uitgeverijen spenderen bakken met geld aan promotie, kleine uitgeverijen hebben daar vaak de financiële middelen niet voor, waardoor de auteurs zelf aan de slag moeten. Hoe dat werkt weten we intussen.

Inge Sleegers bedacht een aantal promotiecampagnes en richtte haar eigen bedrijf op. Vooral de beginnende auteur wil ze hiermee steunen. Ze zet jouw boek in de kijker … en hoe! Voor de prijs hoef je het niet te laten. Het rijden naar diverse boekwinkels zal waarschijnlijk een hoger kostenplaatje aan benzinegeld opleveren.

Ik had de eer haar eerste klant te zijn waarbij mijn verwachtingen zijn overtroffen!

Inge en Johnny Bolle

Johnny Bollé, thrillerschrijver 

Viviane Gerits en Inge

Viviane Gerits, auteur van thrillers en feelgood

Vorig jaar kwam mijn eerste thriller ´ik weet wat je deed´ uit. Ik keek er ontzettend tegenop om alles zelf te moeten doen. De uitgever die de presentatie zou doen, haakte af wegens ziekte en de datum van de presentatie en de zaal lagen vast. Inge bood haar hulp aan.

Het was ontzettend fijn om Inge van One 4 All Stories als sparringpartner te hebben in de voorbereidingen en aanloop naar de presentatie. Ze was zeer professioneel, las het boek en presenteerde de boekvoorstelling in de vorm van een interview met mij voor een live publiek. Het voelde zeer goed om niet alles alleen te moeten dragen. Door samen te werken met haar had ik veel minder last van stress tijdens de avond zelf. Bij een volgende boekvoorstelling ga ik zeker proberen om het weer samen met haar voor te bereiden en het ook samen te brengen. Bedankt Inge.

Voor de auteurs, de boekhandels, de uitgeverijen én de boekenliefhebbers was het een ramp dat net zoals zoveel andere activiteiten in 2020, ook de jaarlijkse boekenbeurs in Antwerpen niet kon doorgaan. Maar … gelukkig was Inge Sleegers er om de boel te redden!

In samenwerking met Radio Zuidrand organiseerde ze in november 2020 een alternatieve boekenbeurs voor lokale schrijvers. Het deed me ontzettend veel plezier dat ze mij in haar fantastische project wilde betrekken. Dankzij haar en radio Zuidrand kreeg ik samen met een andere auteurs de kans om onze boeken in een radioprogramma te presenteren. Het werd een succes dat we aan Inge te danken hebben.

Ik hoop alvast dat ik in de toekomst nog met haar mag samenwerken!