Reviews

Jules Hoenderop, romanschrijver

Wil je een passende promotie van je boek, een die je écht helpt  lezers te bereiken? Dan ben je bij Inge Sleegers aan het juiste adres. Ze hielp mij bij de promotie van mijn debuutroman Joy. Ik kan van alles opsommen wat we hebben bedacht en gedaan. Interessanter: wat als we het niet hadden gedaan? Ik zou vast en zeker op FB mijn weg hebben gevonden. Zou ik uiteindelijk alle mogelijkheden hebben leren kennen die Inge mij virtueel in slechts een uur uitlegde? Waarschijnlijk niet. Ook zou ik geen bedrijfspagina op FB hebben, met alle voordelen van dien. Geen auteurswebsite, of misschien toch wel, maar niet een waarvan mensen spontaan tegen mij zeggen hoe ‘mooi’ ze die vinden. Zou Joy binnen de categorie spirituele romans in de top 3 bij Bol hebben gestaan? Nee. Zou Joy op plek 57 hebben gestaan in de Hebban rank? Vermoedelijk niet.

Wat doet ze dan, hoor ik je denken? Inge heeft een feilloos gevoel hoe je je boek in verschillende fases het beste onder de aandacht kunt brengen. Niet door met geld te smijten, maar door op het juiste moment het juiste te doen, op het juiste medium. Ze is niet voor niets afgestudeerd communicatieprofessional. Het is een vak en dat merk je in alles. Ruim voor de lancering van mijn boek werd ik geadviseerd wat ik zelf kon, en misschien wel alvast moest, gaan doen.

Een advertentietekst voor FB schrijft Inge informatief en nieuwsgierig makend. Met gevoel voor esthetiek en goede mensenkennis in wat mij aanspreekt, maakt ze vrij makkelijk een fraaie website. En een poster… en een boekenlegger. Voltreffers, waarbij ze openstaat voor feedback om het resultaat voor jou als beginnend auteur nog beter te krijgen. Inge denkt mee waar je lezersdoelgroepen zich bevinden, deelt eigen ervaringen en tools.

Ze stelt heldere offertes op, tegen een prima prijs, waarin keurig alle activiteiten opgesomd zijn. Nooit doet ze ingewikkeld als door voortschrijdend inzicht het net even anders loopt. Ook fijn: als je door onwetendheid of door faalangst als beginnend auteur een klankbord zoekt is ze er ook voor je. Ze is een fijn mens om mee te werken, reageert snel op vragen en weet zelf, als schrijver, als geen ander wat jij als auteur van haar vraagt.

Ik kan iedereen Inge aanraden die zijn boek net zoveel aandacht wil geven in de promotiefase als in de redactiefase. Ja, natuurlijk kost dat wel iets. Maar wat als je dat als onbekende auteur niet doet? Bovendien kun je het passend maken bij jouw behoefte en budget.

Gelukkig heb ik Inge in mijn dankwoord achterin Joy genoemd. Binnenkort komt daar een uitroepteken achter.

 

affiche lokaal literatuurfestival

Radio Zuidrand (Steven Mostmans) over ondersteuning bij het lokale literatuurfestival 

Het idee kwam er,  toen duidelijk werd dat de jaarlijkse boekenbeurs in het bouwcentrum, vorig jaar,  enkel virtueel kon doorgaan wegens de Coronacrisis. Wij zochten en vonden bij Inge de ideale persoon die ons met heel wat schitterende lokale schrijvers in contact bracht. En niet enkel dat. Inge zorgde ook voor de afspraken en de tijdlimiet op de dag zelf op onze radio. Iedereen werd door haar op een correcte manier ingelicht om hoe laat en waar de schrijvers verwacht werden.

Ook op de dag zelf was Inge een hele dag aanwezig om deze mensen op een toffe manier te ontvangen en wegwijs te maken hoe alles zou verlopen. Kortom de juiste persoon op de goede plaats als je hulp nodig hebt om een geweldig initiatief in elkaar te steken.

Dank u Inge voor je geweldige medewerking tijdens de lokale boekenbeurs bij regioradio Zuidrand. Dit is heel zeker voor herhaling vatbaar. En ook dan hopen wij dat je erbij kan zijn voor je vakkundige hulp.

 

Viviane Gerits en Inge

Viviane Gerits, auteur van thrillers en feelgood

Vorig jaar kwam mijn eerste thriller ´ik weet wat je deed´ uit. Ik keek er ontzettend tegenop om alles zelf te moeten doen. De uitgever die de presentatie zou doen, haakte af wegens ziekte en de datum van de presentatie en de zaal lagen vast. Inge bood haar hulp aan.

Het was ontzettend fijn om Inge van One 4 All Stories als sparringpartner te hebben in de voorbereidingen en aanloop naar de presentatie. Ze was zeer professioneel, las het boek en presenteerde de boekvoorstelling in de vorm van een interview met mij voor een live publiek. Het voelde zeer goed om niet alles alleen te moeten dragen. Door samen te werken met haar had ik veel minder last van stress tijdens de avond zelf. Bij een volgende boekvoorstelling ga ik zeker proberen om het weer samen met haar voor te bereiden en het ook samen te brengen. Bedankt Inge.

 

Robert El, fantasy auteur

One 4 All Stories wist meteen de juiste snaar te raken, waardoor de pers het persbericht veelvuldig oppikte.
Ook de mooie ontwerpen voor sociale media waren een meerwaarde bij de promotie van mijn boek.

 

Steven Van den Bergh, fantasy auteur

Inge is een fijne professional om mee te werken.

Ik heb bij One4All Stories een promotie gedaan voor mijn boek en mijzelf als schrijver. Het contact is erg prettig en snel. Inge is altijd bereikbaar. Ze levert fijne templates aan om mee te werken, die zij vervolgens professioneel weergeeft. Van te voren is ze duidelijk in haar informatie en dat is erg prettig, zo weet je waar je aan toe bent.

Door One4All Stories heb ik weer mooie content om te delen op mijn sociale media. Ook wordt deze content gedeeld op de kanalen van One4All Stories waardoor het nog meer zichtbaarheid verwerft.

Het Interview dat ik gedaan heb was een dubbel-interview en dit vond ik erg slim van Inge. Hierdoor krijg je contact met andere schrijvers, een beeld van wat zij doen en help je automatisch elkaar met het verspreiden van je interview en dus je boek.

Ik heb de samenwerking zeer prettig ervaren en beveel One4All Stories voor iedereen aan.

Heel tof en erg handig dat er zoiets als dit bestaat! Als je eerste boek uitkomt, heb je echt geen flauw idee wat er allemaal op je afkomt en op welke manier je je boek ook echt een publiek kan geven!

En - eerlijk is eerlijk - ik kan misschien wel een boek schrijven, maar ik weet niks af van snijlijnen, cmyk en zovoort.

Bedankt Inge en One4AllStories, voor de relaxte begeleiding, de coole ontwerpen en de hulp bij de promotie!

Boeken van Anya van der Gracht

Anya Van der Gracht , redacteur, schrijfcoach en auteur van waargebeurde verhalen

Als beginnend auteur in de spotlight komen, is een klus die bijna niet te overzien is. Eigenlijk is het niet eens mogelijk om dat zonder hulp voor elkaar te krijgen. Bekende schrijvers nemen over het algemeen niet de moeite om je een steuntje in de rug te geven. Ze hebben er geen tijd voor en wellicht zijn er een aantal bang voor concurrentie. De waarheid zal niet boven tafel komen.

Om zelf een treffend persbericht te schrijven, valt vies tegen. Dan komt er nog eens bij kijken dat je jezelf probeert aan te prijzen bij de Nederlandse en/of Vlaamse pers. Dat komt niet professioneel over, hoe goed en mooi je jouw persbericht ook maakt.
Een netwerk opbouwen op social media is een mogelijkheid om wat meer bekendheid te krijgen. Ook dat is een strijd die voor velen al verloren is voordat hij begonnen is. We weten allemaal dat lezers het niet prettig vinden wanneer auteurs hun eigen boeken aanprijzen. De alsmaar toenemende stroom aan vertaalde boeken is niet meer bij te houden. Grote uitgeverijen spenderen bakken met geld aan promotie, kleine uitgeverijen hebben daar vaak de financiële middelen niet voor, waardoor de auteurs zelf aan de slag moeten. Hoe dat werkt weten we intussen.

Inge Sleegers bedacht een aantal promotiecampagnes en richtte haar eigen bedrijf op. Vooral de beginnende auteur wil ze hiermee steunen. Ze zet jouw boek in de kijker … en hoe! Voor de prijs hoef je het niet te laten. Het rijden naar diverse boekwinkels zal waarschijnlijk een hoger kostenplaatje aan benzinegeld opleveren.

Ik had de eer haar eerste klant te zijn waarbij mijn verwachtingen zijn overtroffen!

 

Inge en Johnny Bolle

Johnny Bollé, thrillerschrijver 

Voor de auteurs, de boekhandels, de uitgeverijen én de boekenliefhebbers was het een ramp dat net zoals zoveel andere activiteiten in 2020, ook de jaarlijkse boekenbeurs in Antwerpen niet kon doorgaan. Maar … gelukkig was Inge Sleegers er om de boel te redden!

In samenwerking met Radio Zuidrand organiseerde ze in november 2020 een alternatieve boekenbeurs voor lokale schrijvers. Het deed me ontzettend veel plezier dat ze mij in haar fantastische project wilde betrekken. Dankzij haar en radio Zuidrand kreeg ik samen met een andere auteurs de kans om onze boeken in een radioprogramma te presenteren. Het werd een succes dat we aan Inge te danken hebben.

Ik hoop alvast dat ik in de toekomst nog met haar mag samenwerken!