Twee Ambi-auteurs van het eerste uur stellen zich voor

Gepubliceerd op 16 juli 2021 om 09:04

Vandaag stellen we een duo voor duo dat niet meer van elkaar kan verschillen. Een jonge schrijfster en een auteur die behoort tot de wat rijpere jeugd. Hij schrijft fantasyverhalen en thrillers die koude rillingen over je ruggengraat laten lopen. Zij schrijft Young Adult. Het enige wat ze delen is hun uitgever. Hebben jullie al door over wie het gaat? Terrence Lauerhohn en Rani de Mondt natuurlijk!

Interview in opdracht van uitgeverij Ambilicious. 

Terrence Lauerhohn
Rani de Mondt

Terrence: ik leerde jou kennen als een rustige en lieve man. Toch zijn de verhalen die je schrijft behoorlijk duister en staan vaak gestoorde hoofdpersonages aan het roer. Kies je bewust voor personages die ver van je eigen persoonlijkheid staan? Of kan je je duistere kant gewoon goed verstoppen?

Ik heb denk ik wel een ietwat duisterdere kant dan ikzelf vermoed, aangezien ik zulke dingen in mijn boeken kan bedenken. In elk geval heb ik wel een fascinatie voor de pure slechtheid in de mens en vraag ik me af waar die vandaan komt. De slechte personages in mijn boeken staan (gelukkig) wel heel ver van mijn eigen karakter.  

Met zeven boeken ben jij al behoorlijk geroteerd als schrijver. Af en toe hoor ik lezers jou ‘de Nederlandse Stephen King’ noemen. Naar welke schrijvers kijk je zelf op? Ik kijk onder andere wel op naar Stephen King, maar ook naar Dean Koontz, Clive Barker, en naar klassieke en al overleden schrijvers als E.A. Poe, H.P. Lovecraft, Mary Shelley, Bram Stoker.

 

Rani: Jij bent intussen aan je vierde YA-boek toe bij Ambi. De eerste twee verhalen waren eerder thrillers, de laatste een Middeleeuwse fantasyreeks. Vanwaar die switch? Ben je gefascineerd door de Middeleeuwen?

Ik ben vooral gefascineerd door ridders en prinsessen! Mijn eerste idee was om een fantasieland te creëren in deze tijd, maar dat vond ik te voor de hand liggend. Mijn prinsen, prinsessen, koninginnen en ridders zijn dus naar de middeleeuwen gegaan.

Jouw eerste boeken ‘Your one and only’ en ‘Zie mij graag’ gaan over persoonlijke groei. Vind je het belangrijk om maatschappelijke thema’s mee te nemen in je verhalen? 
Mijn boeken en verhalen zijn eigenlijk een weerspiegeling van de dingen die ik meemaak en waar ik doorheen ga. Ik was 14 jaar toen ik begon te schrijven. Midden in de puberteit dus. Door te schrijven en de situaties die ik meemaak te verwerken, leer ik een aantal dingen een plaats geven. Ik hoop dat andere jongeren zich hier in kunnen vinden en dat we samen kunnen groeien.

 

Terrence: Mogen we in 2021 een nieuw boek van jou verwachten? Zo ja, krijgen we al een sneak preview? 
Ik ben samen met Inanna, mijn redacteur, bezig aan De Kluwen, een paranormale, griezelige (horror?) thriller. Die zal ergens dit jaar wel verschijnen, denk ik. Het verhaal gaat over een team dat paranormale activiteiten onderzoekt voor een eigen tv programma. Ze bezoeken een berucht spookhuis en ontdekken daar iets dat op magische wijze is opgesloten en de hele aarde en het universum dreigt te vernietigen. Ze zijn daar door iemand naartoe gelokt, met een speciale reden.

Enkele zinnen uit dat boek geef ik graag prijs:

Elisabeth besefte dat ze haar noodlot symbolisch accepteerde als ze de huurovereenkomst ondertekende.

Een heel stuk verder in het boek staat:

“De schimmige rechterarm van deze diepgevroren ademtocht van het kwaad drong in haar door, ter hoogte van haar borstkas.”


Rani: Zijn er nog delen in de maak voor de ‘Verbroken’-reeks? Wanneer mogen we die verwachten? Kan je ons wat meer vertellen over de reeks? 
Jazeker! Momenteel zijn mijn redactrice (die ik met veel liefde mijn ‘trol in de kerker’ noem ;) ) en ik bezig aan deel 3 van de serie. Deze zal ‘Verbroken Liefde’ heten! Wanneer deze uitkomt kan ik je nog niet vertellen. We hebben de keuze gemaakt om rustig alles door te nemen en ons niet te haasten. Zo kan het boek alleen maar beter worden.
De reeks is gebaseerd op dingen die in mijn eigen leven gebeurd zijn. De personages zijn dus ook weerspiegelingen van mensen in mijn omgeving. Ook ik speel erin mee! Ik ga je niet verklappen wie mijn alter-ego is, daar moet je de boeken voor lezen. Ik kan je wel al deze tip geven: mijn alter-ego heeft dezelfde initialen als ik ...


Terrence: Rijpen er nog nieuwe ideeën in jouw hersenpan? Spelen die zich af in het fantasy- of thrillermilieu?
Ik heb al een kant en klaar (psychologisch) thrillermanuscript klaarliggen. Dat speelt zich af in Zeeuws Vlaanderen, in een fictief spookdorp (nee, geen spoken, maar een spookdorp zoals het dorpje Doel, bij de haven van Antwerpen). De werktitel van dit verhaal is ‘Kluizenaar’.

Rani: Waar droom jij nog van op schrijversvlak? Waar zie je jezelf binnen vijf jaar? 

Mijn huidige droom is mijn serie af te krijgen. Ik heb nog ideeën om tot 7 boeken te gaan, dus ik moet er nog vier schrijven! Doordat ik het enorm druk heb met andere dingen schiet schrijven er helaas soms bij in. Meer tijd en de inspiratie vinden om te schrijven is dus mijn droom. Schrijven is voor mij een hobby. Ik merk dat als ik er teveel druk op zet, het niet meer leuk is. Ik ga dus mee met de flow.

 

Krijg je niet genoeg van dit duo?
Hier volg je al hun schrijfperikelen:

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.