Utrechtse zaait moord en verderf... op papier

Gepubliceerd op 14 september 2022 om 10:03

Begin september verscheen ‘Verzekerde Toekomst’, de nieuwste thriller van Anya van der Gracht. De auteur groeide op in Utrecht, aan de Oudegracht. Anya is vooral bekend van haar aangrijpende boekenreeks over haar ervaringen met partnergeweld

‘Verzekerde Toekomst’ is haar eerste fictieboek bij de Nederlandse uitgeverij Ellessy. Een bijzondere thriller, die het verhaal brengt vanuit het perspectief van de dader. Net zoals in haar non-fictiewerk ‘3 Oktober, ik zal je krijgen’, waarin Anya in de huid van haar eigen gewelddadige ex-partner kruipt. Ook in ‘Verzekerde Toekomst’ kaart de auteur belangrijke maatschappelijke kwesties aan. “Als je altijd volgens de regels leeft, maak je hoofdzakelijk anderen blij.” Zo opent de thriller, waarin een vrouw die aan de rand van de maatschappij leeft een onmogelijke keuze maakt en het heft in eigen handen neemt. Ook qua locatie blijft Anya dicht bij huis: het verhaal speelt zich in hartje Utrecht af.

Sam komt er alleen voor te staan. Haar man en hond zijn doodgereden door een dronken bestuurder. Financieel zit ze aan de grond en binnen een paar weken moet ze haar woning, een grachtenpand in Utrecht, verlaten. Als enige optie ziet ze een langdurige opsluiting in de gevangenis. Ze pleegt moorden op degenen die anderen of dieren onrecht hebben aangedaan. Haar toekomst lijkt verzekerd totdat ze Martin, een rechercheur van politie, ontmoet.

Eerder verschenen van haar hand ‘Achter Tralies Beland’, ‘Toen was je weg’, ‘3 oktober, ik zal je krijgen’ en ‘Vlucht naar Geluk’. In die vier boeken pende ze haar moedige levensverhaal neer. Om anderen te helpen om ook van hun verhaal een roman of thriller te maken, volgde ze een opleiding tot redacteur en werkt ze als Ghostwriter.
Meer over Anya van der Gracht op https://www.anyavandergracht.nl/


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.