Deze auteurs gaan voluit voor de trend van abonnementslezen

Auteurs Aysline McGrath en Aster Borg (pseudoniem van Johnny Bollé) brengen hun verhalen enkel uit als e-book, een bewuste keuze. Gaan we stilaan streamingsdiensten als Netflix achterna, ook voor boeken? Daar lijkt het alleszins wel op. Abonnementslezen zit in de lift, zeker voor thrillers en feelgood.

Lees meer »

Ontmoet de Woordenwevers op 24 maart!

Op 24 maart kunnen lezers  kennismaken met lokale schrijvers. De gemeente Hove is gastvrouw van deze editie van ‘De Woordenwevers’, een initiatief dat lokale schrijvers en lezers wil samenbrengen. Tijdens deze literaire avond maken lezers via panelgesprekken kennis met het werk van lokale auteurs en meer inzicht in processen binnen de boekenindustrie. Tegelijk genieten ze van een streepje muziek of een humoristisch intermezzo. We sluiten de avond af met een boekenmarkt.

Lees meer »

Griezelen: jong geleerd is oud gedaan

Hoewel de winter nog maar net begonnen lijkt te zijn, plannen de Sint en de Kerstman al volop hun routes. Wie weet leggen ze hier en daar een spannend boek in een schoen of onder de boom. Spannende jeugdboeken, daar weten Bart De Wolf en Sandra J. Paul alles over. Zij schrijven namelijk thrillers op kindermaat.

Lees meer »

Deze thrillerschrijfsters laten je zweten dit najaar

De avonden worden donkerder en kouder. Een ideaal moment om onder een dekentje weg te duiken met een goed boek. En spannende boeken… daar kennen Viviane Gerits en Anya van Gracht iets van. Beide dames hebben nieuwe boeken uit, waar ze graag en veel over vertellen.

Lees meer »

Utrechtse zaait moord en verderf... op papier

Begin september verscheen ‘Verzekerde Toekomst’, de nieuwste thriller van Anya van der Gracht. De auteur groeide op in Utrecht, aan de Oudegracht. Anya is vooral bekend van haar aangrijpende boekenreeks over haar ervaringen met partnergeweld. 

Lees meer »

Hoe romanschrijvers nooit iets aan het toeval overlaten

Er is geen genre zo veelzijdig als de roman. Romanschrijvers komen in alle kleuren en maten. One 4 All Stories wist twee prachtexemplaren te strikken. Jules Hoenderop debuteert met een roman die moeilijk in een hokje te plaatsen valt, maar misschien nog het beste te klasseren is als psychologische of spirituele roman. Filip Bastien houdt ook niet van hokjes. Na zijn succesvolle oorlogsroman ‘Winteruren’ brengt hij een satirische oorlogsroman uit. Beide heren hebben nog iets anders gemeen: ze hebben allebei een zwak voor de liefde, die een belangrijke rol speelt in hun boeken. Het toeval wil ook dat hun boeken allebei op 11 april verschijnen! Hoewel, toeval bestaat niet, toch?

Lees meer »

Lokale scifi-auteurs: twee unieke exemplaren stellen zich voor!

Vandaag stel ik jullie graag twee nieuwe lokale auteurs voor! De Nederlandse Robert El is geboren en getogen in Vlaardingen en woont momenteel met zijn vrouw in Zoetermeer, waar hij net 75 kaarsjes uitblies. Vincent J. Dancet is een jonge leerkracht uit Vlaanderen en een fervent YouTuber. Robert vindt sociale media maar een raar beestje, al is technologie hem allesbehalve vreemd. Hij heeft er namelijk een lange carrière als internationale dj opzitten. Wat hebben beide heren dan gemeen? Wel, ze debuteerden allebei in een heel bijzonder genre: science fiction.

Lees meer »

Robert El brengt fantasyroman uit na jeugdbelofte aan zijn moeder

Robert El groeide op in Vlaardingen als kind van een filosofische kleermaker en een boekenverslindende moeder. Hij beloofde haar om ooit zelf een boek te schrijven dat in de bibliotheek te vinden zou zijn en dat blijkt nu het geval. Zijn debuutroman ‘Watalanta’ verscheen vlak voor zijn 75e levensjaar en is een mix van fantasy en science fiction. Robert EL publiceerde eerder korte verhalen en gedichten. Momenteel woont hij met zijn echtgenote in Zoetermeer.

Lees meer »

Waarom redactie geen overbodige kost is

Anya van der Gracht is auteur van autobiografische verhalen. Daarnaast is ze ook een bevlogen redacteur en schrijfcoach. In dit artikel neemt ze ons mee in de wondere wereld van het redactiewerk en waarom dat zo belangrijk is. Zelf op zoek naar een redacteur voor je manuscript? Alle info en prijzen via Redactiewerk | Anya van der Gracht.

Lees meer »

Waarom niemand het boek van de Jos wil uitgeven

Je denkt nu waarschijnlijk: Who the f*ck is de Jos? Dat is exact mijn punt. Onlangs ging een radiopresentator de publieke uitdaging aan om in dertig dagen een boek te schrijven en te publiceren. Hij vond meteen een grote uitgever die met hem in zee wilde gaan. Auteur uitzinnig, publiek door het dolle heen, iedereen blij. Een kus van de juf en een bank vooruit, zoals ze in Vlaanderen zeggen. Hij realiseerde in een maand tijd waar het merendeel van de schrijvers jaren over doen: bij een grote uitgeverij binnen geraken met een manuscript. 

Lees meer »

Over meermintranen, vergeten oorlogen en boekpromotie

Op een zonnige zomerdag interviewde ik twee leuke auteurs. Digitaal weliswaar, maar dat mocht de pret niet bederven. K.T. Sterling en Steven van den Berg debuteerden allebei met een fantasyboek. Ik was erg benieuwd naar wat ze daarover te vertellen hebben en of ze misschien nog promotietips hebben? Deze jonge auteurs bewijzen dat ze van aanpakken weten! K.T. Sterling beheert een bloeiende instagramaccount en de eerste druk van Steven van den Berg was in een mum van tijd uitverkocht.

Lees meer »